Türk devleti Leipzig'de protesto edildi

Leipzig’de Türk devletinin soykırım saldırıları ve uluslararası kamuoyunun ikiyüzlü politikaları düzenlenen bir yürüyüşle kınandı.

Almanya’nın Leipzig kentinde yüzlerce Kurdistanlı ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğru Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Rojava Soli Bündnis'in gerçekleştirdiği yürüyüş, Willy-Brand-Platz meydanında Kurdistan Devrim Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Rojava Soli Bündnis, Gemeinsam Kämpfen Leipzig, Women Defend Rojawa Leipzig ve Zora Leipzig’in açıklamalar yaptığı eylemde Kongra Star ve Kon-Med’in mesajları okundu.

Açıklamalarda Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye yönetimindeki alanlarda hava saldırılarıyla sivil katliamlar gerçekleştirdiği belirtildi. Temel ihtiyaçların karşılandığı yapıların da hedef alındığı vurgulanan açıklamalarda “Kürtlerin ağır bedeller ödeyerek kazanımlar elde ettiği Rojava’da, bölgeyi insansızlaştırmak, demografik yapıyı değiştirmek için Kürt katliamları sürmektedir. Bu katliamlara sessiz kalan Avrupa devletleri ve uluslararası kamuoyunun iki yüzlü politikalarını da kınıyoruz” denildi.

YPJ-YPG bayraklarının yanı sıra PAJK bayraklarının taşındığı yürüyüşte kadınlar ve gençler hep bir ağızdan “Bijî berxwedana Rojava”, “Faşist Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Zap Avaşîn Metîna, berxwedana gerîla“ sloganları attı.