Türk devleti Marsilya ve Hamburg’da protesto edildi

Fransa’nın Marsilya kenti ve Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları, Vieux Port meydanında protesto edildi.

Cumartesi günü saat 19.00’da düzenlenen eylem şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Faşist TC” sloganlarının atıldığı eylemde Fransızca bildiriler de dağıtıldı.

Gerilla ve YPG-YPJ savaşçılarını selamlayan sloganların da sık sık atıldığı eylemde, uluslararası güçlere Rojava hava sahasının Türk devletine kapatılması çağrısı yapıldı.

Eylemde ayrıca PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için imza toplandı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, gençlik hareketi TCŞ ve Fransa Alevi Federasyonu adına yapılan konuşmalarda işgale geçit verilmeyeceği vurgulandı.

HAMBURG

Türk devletinin Rojava’yı hedef alan işgal saldırıları ve sivillere yönelik katliamları Almanya’nın Hamburg kentinde de protesto edildi.

Kentin işlek semtlerinden Altona Mercado’daki iş merkezi önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, saldırıları ve uluslararası güçlerin sessizliğini kınadı.

Kürt siyasetçi Serhat Ararat, katliamlara sessiz kalan devletlerin de Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı olduğu tepkisinde bulundu.

Mitingde YPG bayrağı açmak isteyen Alman gazeteci Agnes Von Alvensleben polis tarafından gözaltına alındı.

Eylemcilerin tepkisi ardından gazeteci kimlik bilgilerinin alınması ardından serbest bırakıldı.