Türk devletine karşı Stockholm’da protesto

Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları Stockholm’da düzenlenen bir mitingle protesto edildi; uluslararası kamuoyuna Türkiye'yi uluslararası hukuka uymaya zorlama çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği işgal ve imha saldırıları İsveç’in başkenti Stockholm'da protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen mitingde Türk devletinin savaş suçlarının teşhirini içeren bir açıklama okundu.

Faşist Erdoğan yönetimindeki Türk devletinin son olarak Ekim ayının başından bu yana Rojava'da okullar, hastaneler, barajlar, enerji santralleri, tahıl depoları ve diğer temel tesisler de dahil olmak üzere sivil altyapıyı bombaladığını ve sivilleri katlettiği belirtilen açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan 5 milyon insanın hayatını tehlikeye attığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Türk hükümetinin sivillere yönelik soykırım kampanyasını alenen ilan edebilmesi çok çirkindir. Sistematik savaş suçu işlemeye yönelik bu cüretkâr niyet beyanı, DAİŞ’e karşı Küresel Koalisyon, Avrupa Konseyi, NATO ve Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere Türkiye'nin üyesi olduğu ilgili tüm uluslararası örgütler tarafından sessizlikle karşılanmaktadır. Tüm bunlar, sessizlikleriyle, uluslararası hukukun açıkça askıya alınmasını kabul etmekte ve böylece Türk devletine planladığı şekilde ilerlemesi için zımni bir onay vermektedir” denilerek “Tüm uluslararası  örgütleri, bu yeni etnik temizlik kampanyasını önlemek için Türkiye'yi uluslararası hukuka uymaya zorlama” çağrısı yapıldı.

Eylemde bir çağrı da Kürt halkının dostlarına yapıldı ve şöyle denildi: “Kürt halkının ve Suriye'nin kuzey ve doğusundaki diğer halkların tüm dostlarını, bölge halklarına desteklerini ve Türk devletinin bölgedeki sivillere karşı topyekûn bir savaş yürütme niyetine karşı tavizsiz muhalefetlerini ifade etmeye çağırıyoruz.”