Türk devletine silah satan firmalar protesto edildi

İşgalci Türk devletine silah satan firmalar Brüksel ve Unterlüss kentlerinde protesto edildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel ile Almanya'nın Unterlüss kentinde Türk devletine askeri malzeme satan silah fabrikaları protesto edildi. 

BRÜKSEL 

Belçika'nın Brüksel şehrinde Vredesactie Barış Derneği aktivistleri, Sabca firmasını işgal ederek, sivil itaatsizlik  eylemi yaptı. Sabca firmasının Türkiye'ye silah ve askeri araç parçası sattığını dile getiren 20 aktivist, “Fas ve Suudi Arabistan ülkelerine ihraç yapan firma, bu ülkelerin bu malzemeleri ve silahları hak mücadelesi yürüten halklara karşı kullanmasına rağmen, silah satışlarını sürdürüyor. Ve bu firma, bunları Belçika hükümetinin ihracı onaylayan genelgeleriyle yapıyor. Bu silah satışlarının hemen durdurulmasını ve bu silahları kullanan rejimlerin yargılanmasını talep etmekteyiz” dedi. 

Eylem yapılan açıklamanın ardından son buldu. 

UNTERLÜSS

Almanya Unterlüß'te bulunan Rheinmetall DEFENCE silah fabrikasının önünde protesto eylemi düzenlendi.  Hannover ve Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisleri öncülüğünde yapılan eylem, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.  TCŞ, YPJ, YPG, TEV-DEM TJK-E, ve üzerinde Zeynep Kınacı, Mazlum Doğan, Kemal Pir ve Mehmet Hayri Durmuş'un fotoğraflarının taşındığı eylemde, sık sık "Şehid namîrîn", "Bijî berxwedana zîndanan” ve "Bijî berxwedana gerîlla" sloganları atıldı.

Almanca bildirilerin olduğu eylemde, silah satışı yapan kurumlar kınandı. İşgalci faşist AKP-MHP devletine yapılan silah satışlarının durdurulması çağrısı yapıldı.

Eylem sloganlarla son buldu.