Türk devletinin katlettiği kız çocukları için Darmstadt’ta eylem

Til Temir’deki bir okulu bombalayarak 4 kız çocuğunu katleden Türk devleti, Darmstadt’ta yapılan bir mitingle protesto edildi.

Almanya’nın Darmstadt kentinde Türk devletinin 18 Ağustos’ta Til Temir’in Şemokê köyünde bir okulu bombalayarak 4 kız çocuğunu katlettiği ve onlarcasını yaraladığı saldırı bir mitingle protesto edildi.

Roza Kadın Meclisinin organize ettiği eylemde katledilen Raniya Eta, Zozan Zêdan, Dilan Îzedîn ve Diyane Elo‘nun fotoğrafları taşındı.

Türk devletinin Erdoğan rejiminin talimatıyla savaş suçu işlemeye devam ettiği belirtilerek özellikle kadınların daha örgütlü bir mücadeleyle buna karşı durması gerektiği, yapılan konuşmalarla vurgulandı.

Mitingde TJK-E’nin (Avrupa Kürt Kadın Hareketi) hazırladığı bildiri de okundu. Türk devletinin bir an önce Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi topraklarından elini çekmesi istendi. Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının Türk savaş uçaklarına kapatılması için uluslararası kamuoyuna da duyarlılık çağrısı yapıldı.

Savaşlarda en büyük zararı kadınların ve çocukların gördüğü vurgulanarak, dayanışma ve mücadeleyi büyütme gerekliliği dile getirildi.

Eylem, “Türkiye’nin Rojava’daki katliamını durdurun!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” ve ”Katil Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.