Türk işgal saldırılarına karşı Strasbourg’da oturma eylemi üçüncü haftasında

Fransa’nın Strasbourg kentinde Türk işgal saldırıları ve soykırıma karşı başlatılan oturma eylemi üçüncü haftasına girdi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK – E) ve Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK – E), “İşgale, soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı oturma eylemi üçüncü haftasına girdi.

12 Mayıs’ta basın açıklamasıyla başlayan eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla dokuz yıldır sürdürülen Özgürlük Nöbeti ile ortaklaştırılmış durumda.

Dört hafta sürmesi planlanan eylemi üçüncü haftasında inanç kurumları FEDA ve CÎK, Avrupa Êzidîler Federasyonu, MARDEF ve Düsseldorf’dan gelen TJK – E aktivistleri devraldı.

Üçüncü haftasında devam edecen eylemin bu haftalık programı çerçevesinde Kürdistan’daki işgal ve soykırıma dönük çeşitli başlıklarda paneller düzenleniyor.

Pazartesi günü Avrupa Êzidîler Federasyonu’ndan Heci Hesen’in konuk olduğu “Şengal Katliamı” başlıklı bir panel yapıldı.

Panelde söz alan Heci Hesen, DAİŞ çetesinin 2014 yılında Êzidî toplumuna karşı geliştirdiği soykırımın KDP ve Irak Hükümeti başta olmak üzere dünyanın göz önünde gerçekleştiğini belirtti.

Heci Hesen “Êzidîlerin imdadına Önder Apo’nun felsefesiyle savaş Özgürlük Savaşçıları yetişti” diyerek, Şengal’in özerkliği sağlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Gün içerisinde ayrıca 2014 yılında gerçekleşen Ezidi Soykırımı’nı ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Eylem sırasında MARDEF’li sanatçılar da şarkılar seslendirdi.