Türk işgaline karşı Kopenhag’da çadır kuruldu

Kopenhag’da “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema azadiye" şiarı ile Kürdistanlılar çadır kurdu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için imza toplandığı eylem, Çarşamba gününe kadar süreceği öğrenildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Seve Kadın Meclisi ve Danimarka Demokratik Toplum Merkezi tarafından işgalci Türk devletine karşı “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema azadiye" şiarı ile çadır kuruldu. Kultorvet Meydanı’nda kurulan çadır eyleminde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve Kürdistan’da yaşanan katliamı tema ala dövizler taşındı. Sık sık,  “Tecride son özgürlük hemen simdi” sloganlarının atıldığı eylemde, çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecrit koşullarının da kınandığı eylemde şunlara dikkat çekildi: 

“Önderliğe yönelik tecrit kabul edilemez bir duruma geldi. Buna karşı sessiz kalınmamalı ve tecrit biran önce son bulması için mücadeleyi büyütmeliyiz. Türk devleti Kürtlere karşı uyguladığı soykırım ve Kürdistan'a karşı işgal saldırıları protesto ediyoruz. Son günlerde Kürt halkının onuru ve temel savunma gücü olan Halk Savunma Güçleri’ne karşı kullandığı kimyasal gazlara karşı tüm uluslararası güçlerin de duruma karşı tavır geliştirmeye çağırıyoruz. Her yerde direnişi büyüterek katliama karşı sessiz kalmayacağız.” 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Birleşmiş Milletler’e (BM) gönderilmek üzere imza toplandığı eylemin Çarşamba gününe kadar süreceği öğrenildi.