Uğur Şakar eylemini gerçekleştirdiği yerde anıldı

Uluslararası Komplo’ya karşı 2019 yılında Krefeld Mahkemesi önünde bedenini ateşe veren Uğur Şakar, eylemini gerçekleştirdiği yerde ve saatte anıldı; anısına ve mücadelesine bağlılık sözü verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 1999 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Komplo’yu ve ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için 20 Şubat 2019’da saat 10.20’de Krefeld Mahkemesi önünde bedenini ateşe veren Uğur Şakar, eylemini gerçekleştirdiği yerde ve saatte Kurdistanlılar ve dostları tarafından anıldı.

Anmaya katılan Uğur Şakar’ın mücadele arkadaşı Hüseyin Perk, siyasetçi Lezgin Botan, Kürt Kadın Hareketi ve Die Linke temsilcileri de birer konuşma yaparak anılarına bağlılık sözü verdi.

Die Linke Krefeld Temsilcisi Stefan  Hagemes, 2020'den beri oturumlara Uğur Şakar'ın resmini götürdüğünü belirterek, Almanya devletinin Uğur Şakar’ın eylemini bir mesaj olarak algılaması gerekirken Kürtleri ve onu temsil eden PKK’yi kriminalize etmekten vazgeçmediğini ifade etti. 120 senelik Almanya Türkiye/ Osmanlı işbirliğine odaklandığını söyleyen Hagemes, Türk İslam sentezi anlayışının Almanya için ciddi bir tehlike olduğuna da işaret etti.

Krefeld Uyum Meclisi üyesi ve insan hakları savunucusu Michael Höhne Pattberg ise dünyada ve Kurdistan'da süren savaşa, insan hakları ihlallerine dikkat çektikten sonra "Tüm siyasi tutsaklara özgürlük, Abdullah Öcalan için özgürlük, Kurdistan'a statü" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmalar ardından Uğur Şakar’ın eylemini gerçekleştirmeden önce bıraktığı mektubu okundu ve mücadelesine bağlılık sözü verildi.

Anma etkinliği “Şehîd namirin” sloganıyla sona erdi.