Uluslararası Komplo’ya karşı 3 kentte yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esir alınmasıyla sonuçlanan Uluslararası Komplo, 24’üncü yılında yapılan yürüyüşlerle protesto ediliyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Almanya’nın Darmstadt ve Bonn kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo, 24’üncü yılında yapılan yürüyüşlerle protesto edildi.

ATİNA

Atina’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Yunanistan Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Akademia meydanında başlayan ve Yunanistan Parlamentosu istikametinden Türk Konsolosluğu’na kadar yapılan yürüyüşe çok sayıda çocuk kadın ve genç destek verdi.

Türk Konsolosluğu önünde “Katil Türkiye”, “ Faşist Erdoğan”, “ Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Eylem basın açıklaması ardından son buldu.

DARMSTADT

Dün Frankfurt’ta tecride dikkat çeken Kurdistanlılar, bugün de Darmstadt Luisenplatz’da bir araya geldi. Eyleme Darmstadt’ta yaşayan Kurdistanlıların yanı sıra Saarbrücken, Frankfurt, Giessen, Mannheim ve Mainz’den gelen Kürtler de katıldı. 

FCDK-KAWA’nın organize ettiği yürüyüşün ikinci gününde, Kürt Halk Önderliğinin 24 yıl önce uluslararası bir komployla Türk devletine teslim edildiği, 24 yıldır ağır izolasyon koşullarında İmralı hapishanesinde tutulduğu, 2 yıldır da kendisinden hiçbir şekilde haber alınamadığı belirtildi. Taleplerinin sadece kendisinden haber almak değil, derhal özgür bırakılması olduğunun altı çizilen konuşmalarda, bunun için Kurdistanlılar ve dostlarının sürekli ayakta olacağı vurgulandı.

Die Linke Darmstadt temsilcisi de yıllar önce gençlerin bir uzun yürüyüşüne katıldığını, o zamanki taleplerin değişmediğini söyledi. Temsilci, “Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için, PKK yasağının kaldırılması için, yaşanmış bir ütopya için ve kapitalist sömürünün ötesinde farklı bir hayatı mümkün kılmak için eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posterini açarak ve “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî”, “Diktatör Erdoğan/Katil Erdoğan” sloganlarıyla yapılan yürüyüş, Friedrichplatz’a kadar sürdü.

Eylem, yarın ise Mannheim-Wasserturm’da saat 13.30’da devam edecek.

BONN

FED-MED’in öncülüğünde Almanya’nın Bonn kentinde 2 günlük olarak planlanan “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Özgürlük Yürüyüşü” başladı.
Bonn Marktplaz’da bir araya gelen Kurdistanlılar, saat 13:00 da yaptıkları açıklama ardından yürüyüşe başladı. Sloganlar ve bildiri okuyarak devam eden yürüyüş, Birleşmiş Milletler Temsilciliği önünde mitingle devam etti.

Burada bir konuşma yapan Siyasetçi Nursel Aydoğan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 23 ay gibi bir zamandır kimse ile görüştürülmediğini, ağır bir tecrit uygulandığını, dolayısıyla Türk devletinin bunu uluslararası komplocu güçlerin desteği ile yaptığını vurguladı ve şunları ekledi: “Komplonun başlangıcından bu yana sadece Kürt Halk Önderi’ne değil tüm Kürt halkına yönelik tecrit uygulandı. Ancak Önder Apo’nun ve Kürt halkının direnişinin bu komployu boşa çıkardığını görüyoruz. Abdullah Öcalan’ın paradigmasının dünyanın her yerine yayıldığı ve tüm halkların artık onu bir paradigma önderliği olarak gördüğü bir dönemdeyiz. Faşist AKP-MHP zihniyeti, İmralı’nın sadece gardiyanlığını yapıyor” dedi. Nursel Aydoğan, bu yılın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı ve Kürt halkının kazanımlarının en zirvede olacağını belirtti.

Miting sırasında BM yetkililerine Uluslararası Komplo’nun içeriğine ve taleplere ilişkin dosya verildi. Ardından yarın Düsseldorf DGB Haus önünde, saat 14.00’te başlayacak yürüyüş için eyalette yaşayan tüm Kurdistanlılar ve dostlarına katılım çağrısı yapıldı.