Gençlerin Uzun Yürüyüşü Almanya’da başladı

Avrupa’daki gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "2023 zafer yılında Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” şiarıyla Uzun Yürüyüşe başladı.

Gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için Almanya’da gerçekleştireceği 6 günlük Uzun Yürüyüş, bugün “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında başladı.

 Almanya’nın Heilbronn kentinde gençlerin "2023 zafer yılında Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” şiarıyla düzenlediği Uzun Yürüyüş eylemi başladı. Cumartesi akşamı Heilbronn kentinde bir araya gelen ve gece Kurdistanlıların evinde misafir olan gençler, yürüyüşlerinin startını sabah saatlerinde verdi. Uzun Yürüyüşe Avusturya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Hollanda ve Almanya’dan çok sayıda genç katıldı.

ÖNDER APO ÖZGÜRLEŞENE DEK ALANLARA

Heilbronn Theresienwiese Meydanı'nda toplanan gençler yürüyüş öncesi tüm Kurdistan Devrim Şehitleri anısında saygı duruşunda bulundu.

 TCŞ adına bir konuşma yapan Zekiye Doğan, "Gençlik olarak Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacak ve bu mücadeleyi zafere ulaştıracağız. 20 ayı aşkındır Önder APO’dan tek bir haber alamıyoruz. Bu kadar faşist bir devlete karşı her zaman mücadele edeceğiz. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü sağlayacak ve Kurdistan’da direnen gerillanın direnişinin bir parçası olacağız” dedi. 

Ardından FED GEL Eşsözcüsü adına Sait Öztürk ve kadın hareketi adına Gülistan Ateş birer konuşma yaparak ‘Genç başladık Genç başaracağız’ sloganının sıradan bir slogan olmadığını ve gençlerin sürecin ruhu ile katılım sağlamaları gerektiğini belirtti.

BUGÜN HEDEF 17 KİLOMETRE

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve arkasında “Öcalan’a Özgürlük” yazılı yelekler giyen gençler, “Hey Zapê ” şarkısının eşliğinde coşkulu bir şekilde yürüyor. Bugün Heilbronn’da Uzun Yürüyüş eylemini sürdürecek olan gençler, yaklaşık olarak 16-17 kilometre yol kat edecek. Bugün Heilbronn kentinin şehir merkezinde yürüyüşlerini sürdürecek olan gençler, bu akşam tekrar Heilbronn DKTM’de akşam programında bir araya gelecek.

İLK UZUN YÜRÜYÜŞ 40 YIL ÖNCEYDİ

Uzun Yürüyüş ilk kez 1983 yılında Hanau ve Hannover’den iki koldan gerçekleştirilmişti. 17 gün süren ilk yürüyüş, 12 Eylül’de zindanlardaki baskı ve Mazlum Doğan’ın şehadet haberinin ardından yapılmıştı. O dönem de Kurdistan’da baskılar devam ediyor ve insanlar her gün işkencelere maruz kalıyordu. 40 yıl önce gerçekleşen bu ilk Uzun Yürüyüş’te şehitler Hozan Sefkan, Kasım Engin ve Hozan Mizgîn de yer almıştı.