Uzun Yürüyüş eylemcileri: Saldırıları boşa çıkaracağız

Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına işaret eden Uzun Yürüyüş eylemcileri, “Kürt halkı, devrimci savaş anlayışı ile tüm saldırıları boşa çıkaracaktır. Kürt gençlerin direnişi ile bu soykırım ve işgal durdurulacaktır” mesajını verdi.

32. ULUSLARARASI KÜRT KÜLTÜR FESTİVALİ

“Tecrit ve İşgali Kıralım, Önder Apo’yu Özgürleştirelim”  temasıyla düzenlenen 32. Kürt Kültür Festivali, Uzun Yürüyüş eylemcilerinin sahneye çıkıp kitleyi selamlaması ile devam etti.

Kitle, sahneye çıkan gençleri, uzun süre attıkları “Bi can bi xwîn em bi te re ne” ve “Bijî Serok Apo”  sloganı ile selamladı. Eylemciler adına yapılan açıklamada,  “Rêber Apo’ya buradan binlerce kez, milyonlarca kez selam olsun. 42 aydır Rêber Apo’dan haber alınamıyor. Uluslararası bir komplo sonucu Reber Apo esir edilerek,  Türk devletine teslim edildi. Türk devleti faşist bir karaktere sahiptir. Kürt çocuklarını panzerlerle katlediyorlar. Kürt halkına soykırım politikası uyguluyorlar. Rêber Apo’ya karşı işlenen insanlık suçu ve tecrit uygulamalarına Avrupa kurumları ve uluslararası kurumlar sessiz kalarak, ikiyüzlü davranarak, bu suça ortak oluyorlar” denildi.

Soykırım saldırılarının gençlerin direnişi ile boşa çıkarılacağı vurgulanan açıklama, “Kürt halkı, devrimci savaş anlayışı ile tüm saldırıları boşa çıkaracaktır. Kürt gençlerin direnişi ile bu soykırım ve işgal durdurulacaktır. Bu mücadelede şehit düşenler unutulmayacaktır. Türk devletinin barbarlığı ve vahşeti, gerilla cenazelerine yaptıkları uygulamalarla ortaya çıkmıştır. Cenazelerimiz torbalarla ailelerimize veriliyor. Gerilla bu barbarlığın hesabını soracak, intikamını alacaktır. Halkımız da bunun hesabını soracaktır” ifadeleri kaydedildi.

Festival, govend ve ritm gruplarının gösterileri ile devam ediyor.