Uzun Yürüyüş eylemcileri şehitleri andı

Yürüyüşlerinin üçüncü gününü Dortmund’da sürdüren gençler, şehit anma etkinliği gerçekleştirdi. Şehitlerin mücadelesini daha ileriye taşıma sözü verildi.

Kürt gençlik hareketleri ve enternasyonalist gençler öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla üçüncü günü tamamlayan eylemciler, Dortmund Demokratik Toplum Merkezi’nde Kürdistan Özgürlük Şehitlerini andı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada ilk konuşmayı Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) Üyesi Şîlan Pelşîn, yaptı. Uzun Yürüyüşü aynı zamanda Şehit Rustem, Tavîn, Berjîn, Lecwan, Dîdar gibi pek çok şehit için de gerçekleştirdiklerini ifade eden Pelşîn, “Bu yol, onları gerçek yaşama, özgür Kürdistan dağlarına götürdü. Kapitalist sistemin göbeğinde yaşanmaya değer bir yaşamın olmadığını gördüler ve özgürlük arayışına yöneldiler. Uzun Yürüyüş, bu şehitlerimizin mirasıdır” dedi.

Ardından şehit annesi Ayten Sünger söz aldı. “Onların hayal ettiği özgür dünyayı kuracağımıza dair yeniden söz veriyoruz” diyen Ayten Sünger, yükselen faşizm dalgasına karşı gençlerin mücadelesini büyütmesi gerektiğini vurguladı.

Şehit babası Xoşnav Ata ise, her şehidin intikamını almak için düşmana verilecek en güzel cevabın mücadeleyi bir adım ileriye taşımak olduğunu söyledi. İşgalci devletlerin gerillaya karşı kullandığı kimyasal silahlara ve Avrupa’dan aldıkları teknolojilerle saldırdığını belirten Ata, gençlerin, şehitlerin onlara miras bıraktığı mücadelen yolunda her gün daha fazla örgütlenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Aynı zamanda iki şehit babası olan Sanatçı Hozan Comerd de, devrim yürüyüşünün hakikat ve özgürlük yürüyüşü olduğunu, şehitlerin yürüyüşü olduğunu söyledi. Hozan Comerd, tüm insanlığın kurtuluşu için mücadele eden Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin yolunda yürüyen gençleri selamladı.

Konuşmaların ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitler üzerine yaptığı değerlendirmeleri ve birçok şehidin mücadele mesajları kesitlerle sinevizyon şeklinde gösterildi.

Günün kapanış konuşmasını yapan Rustem Serhed de mücadeleyi daha ileriyle taşıyacaklarını kaydetti.

Anma, Hozan Comerd’in seslendirdiği “Ez Şehîd im” şarkısı ardından sona ererken “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Gençlerin uzun yürüyüşü yarın Essen şehrinde devam edecek.