GÖRÜNTÜLÜ

Uzun Yürüyüş’ün ilk günü seminerle geride bırakıldı

Uzun Yürüyüş’ün birinci gününü Bielefeld HBF önünde tamamlayan eylemciler, akşam saatlerinde “Jin Jiyan Azadî” semineri düzenledi.

“Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Kürt gençlik hareketleri ve enternasyonalist gençler öncülüğünde gerçekleşen Uzun Yürüyüş’ün ilk günü akşam saatlerinde düzenlenen “Jin Jiyan Azadî” semineri ile sona erdi.

Yürüyüşlerini Bielefeld merkez tren istasyonunda halay çekerej tamamlayan gençler, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe", "Freiheit Für Öcalan", "Jin Jiyan Azadî" sloganları attı.

Ardından verilecek “Jin Jiyan Azadî” seminerine katılmak üzere Bielefel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne geçti.

Seminer öncesi 15 Eylül’de gerçekleştirilen "Önderlik Gerçekliği ve Gençliğin Rolü" başlıklı konferansın sonuç bildirgesi okundu. Sonuç bildirgesinin Kürtçesini Şiyar Zîlan, Almancasını Elisa Ginzburg okudu. Sonuç bildirgesinde; gençlik olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın zindanda geçirdiği her günün intikamının alınacağı vurgusu yapıldı. Kürt gençlerinin Uluslararası Komplo’ya karşı duruşlarının net olması gerektiği belirtilen bildirgede, “Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüne ulaşmanın yegane yolunun kendini eğitip örgütlemekten geçer” denildi.

Ardından Sanatçı Hekim Sefkan, Abdullah Öcalan’ın paradigmasının sadece Kürt halkı için değil tüm insanlık için çözüm olduğunu vurgulayarak, enternasyonalist gençlerin de katıldığı Uzun Yürüyüş’ü kutladı. Hekim Sefkan, Jîna Emînî için yazdığı şiiri seslendirmeden önce, gençlere, “Jin Jiyan Azadî felsefesi bizimdir. Sizden almaya çalışan olursa savaşın" dedi.

Ardından Sanatçı Sinan, saz eşliğinde şarkılar söyledi. Gençler ise halayla eşlik etti.

Etkinlikte Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne ve PKK’de yaşam bulan sosyalizme dair konuşmaları sinevizyonla yansıtıldı. Ardından gençler, "Jin Jiyan Azadî" sloganının kendileri için  ne anlam ifade ettiği ve neden kullandıkları hakkında görüşlerini paylaştı. Jin Jiyan Azadî felsefesinin kadının iradeleşmesiyle toplumun özgürleşmesine giden yolun anahtarı olduğu değerlendirildi.

Gençler öncülüğündeki yürüyüşün ikinci günü bugün saat 09.00’da Hamm merkez tren istasyonunda start alacak.