Vorarlberg’de Newroz kutlaması

2023 Newrozu, Avusturya’da büyük bir coşku ile kutlandı.

Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinde Kürtler ve dostları büyük bir coşku ile Newroz kutlaması gerçekleştirdi. Newroz salonu Kurdistani bayraklar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri ile süslendi.

Saygı duruşu ile başlayan program, Şehit Fazıl Botan'ın mücadele çizgisini ve yaşamını anlatan sinevizyon ile devam etti. Aynı zamanda Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın, şehit Fazıl Botan'ın mücadelesini anlatan konuşması da izletildi.  

Daha sonra Komutan Fazıl Botan' ın mücadele arkadaşları söz aldı ve şehit Botan şahsında şehitlere olan bağlılıklarına dair söz vererek konuşmalarını bitirdi. 

Newroz programı kapsamında Hozan Cewad Merwanî, Hozan Şemdîn ve Hozan Diyar Dersim sahne aldı. FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik de bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Abdullah Öcalan ve salondakilerin Newroz’unu kutlayan Çelik, Newroz'un önemine ve geçmişine değindikten sonra Mayıs ayında gerçekleşecek seçimin önemini vurguladı. Demir Çelik, “Diktatör Erdoğan'dan kurtulmak istiyorsanız yine tek çözüm Yeşil Sol Parti’dir” dedi.

Büyük bir coşku ile kutlanan Newroz etkinliğinde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî Newroz” ve “Şehîd Namirin" sloganları atıldı.