YJK-E: Önderlik için festivalde yer alalım

YJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve kültüre, dile sahip çıkmak için Kürt Kültür Festivali'ne çağırdı.

Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu yıl 32'ncisini kutlayacağımız Kürt Kültür Festivali, Kürt halkının siyasi talepleri ile birlikte Kürt kültürüne karşı geliştirilen soykırım politikalarına karşı direnişin de bir simgesi olacaktır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2024 yılı Önderlik hamlesi ile birlikte Önderliğe karşı geliştirilen mutlak tecride karşı Kürdistan'ın dört parçasından ve Avrupa'da Kürt kitlesinin sahiplenmesi ile başta uluslararası komplocu güçlere, faşist Erdoğan ve onun AKP/MHP iktidarına kırmızı kart göstermiştir. 8 Mart ve Newroz'larda kadın öncülüğünde ve toplumsal iradeyle alanların doldurulmasına vesile olmuş ve Bakur'daki yerel seçimlerde Erdoğan'ın iki yüzlü politikalarına karşı maskesini açığa çıkarmış, iktidarını sarsmıştır.

Faşist TC'nin uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak kirli silahlarla gerçekleştirdiği sınır dışı askeri  operasyonlarına rağmen Kürt Özgürlük Hareketi karşısında yenilgi üzerine yenilgi almaktadır. Çareyi yerel güçler üzerinden şantajla Kürt halkının değerlerini pazarlık konusu yapan Barzani Ailesi ile ittifakta araması büyük bir aymazlıktır. Tarih bir kez daha bu ihaneti ve soykırım politikalarına karşı Kürt Özgürlük Hareketinin görkemli direnişini sayfalarına yazacaktır.

Önderliğin öğretileri, tek başına düşmana boyun eğmeyen duruşu Kürt halkını her zamankinden daha inançlı ve güçlü kılmaktadır. Önderlik Hamlesiyle bu duruşa daha da anlamlı cevap olmalıyız. Kürt kültürünü ve Kürt tarihini, geçmişten günümüze aktarmak ve koruyucusu olma bilinciyle sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle tüm kadınları, gençleri, halkımızı, demokratik kurum ve kuruluşları, dostlarımızı 21 Eylül de Frankfurt'ta gerçekleştirilecek Uluslararası Kürt Kültür Festivaline davet ediyoruz. Gelin, hep beraber kültürel zenginliğimizi alanlarda halaylarımız ve zılgıtlarımızla omuz omuza büyüterek kutlayalım."