YJK-E’den ‘Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ çağrısı

Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) Almanya’nın Frankfurt kentinde 9 Eylül’de yapılacak. 31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne Kürt halkı ve dostlarını katılmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan YJK-E, “31.Uluslararası Kürt Kültür Festivaline bu sene Almanya'nın Frankfurt şehri ev sahipliği yapacaktır. 4 parça Kurdistan'ın çeşitli renkleriyle yansıtılacağı festivalde konuşmacıların dışında her dilden müzik şöleni sunulacaktır” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Biz Kürt kadınları asimilasyon ve soykırım politikalarına karşı mücadele ederek, kültürümüzü koruyup geliştirerek gelecek nesillere taşımanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ortak Mücadele ve örgütlenme son 30 yıllık süreçte biz kadınlara irade ve özgürlük kavramlarını yaşamda daha da anlamlaştırarak tarihi köklerimize sahip çıkmamızı sağladı. Bunun temel taşının Rêber Apo'nun Kadınlara hediye ettiği Özgürlük ideolojisi ve bugün evrenselleşen felsefesine borçluyuz. Bu yüzden İmralı’da tecrit ve izolasyonu ağırlaştırarak biz kadınları Önderliksiz bırakabileceklerini sanıyorlar. Yaşamda bize kattıkları ve mücadelemizle gelişen hep yanımızdaymış hissi onları felsefemizden ve gücümüzden korkutuyor. Bu nedenle tüm Avrupa ve sözde demokrat kurumları faşist Erdoğan'ın antidemokratik uygulamalarına seyirci kalıyor.

Biz YJK-E’li kadınlar her yerde olduğu gibi cumartesi günü festivalde ‘Rêber Apo'nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür’ şiarıyla alanda yerimizi alacağız. Bize verilen tarihsel sorumluluklarımıza sahip çıkarak bu yılki festivale katılımı arttıracağız. Mutlak tecrit başta olmak üzere Kürt halkına dayatılan her türlü asimilasyon ve soykırım politikalarını gücümüz ve örgütlülüğümüzle boşa çıkaracağız.  

Bu anlamda ev ziyaretlerimizle çalmadık kapı bırakmayarak bütün kadınların katılımını sağlamak için çalışmalarımıza başladık. Tüm demokratik kurum ve kuruluşlarımız, dostlarımız ve yurtsever halkımızla İmralı tecridine cevap olmak için dayanışmaya çağırıyoruz.