TJK-E: Kürtler ve dostları kimyasal saldırıya karşı sesini yükseltmeli

Türk devletinin kimyasal silah vahşetine dikkat çeken TJK-E, "Halkımız ve dostlarımızla, kimyasal silahlara karşı tutum almalı ve Kürt özgürlük savaşçıların yanında olmalıyız" dedi.

Avrupa Kürt Kadınlar Birliği (TJK-E), Türk devletinin kimyasal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "TC devletinin yıllardır Kürtlere karşı yürüttüğü baskı, asimile, soykırım politikaları uzun süredir kimyasal silah saldırılarıyla özgürlük alanlarında katliamlar ile artarak devam etmektedir. Günümüze kadar gelen bu soykırım politikaları Kürtlerin hem Kürdistan'da hem de Ortadoğu'daki kazanımlarına karşı, emperyalist güçlerin, başta İngiltere ve Fransa olmak üzere günümüzde ABD, Rusya ve AB ülkelerinin kirli ittifaklarıyla destek sunmaktadır" denildi.

Açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşında ortak değerleri savunma adına birleşen NATO ve üye devletlerin, Erdoğan rejimine elinden gelen tüm desteği vererek kirli savaşa destek olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bölgede Kürtlerin son yıllarda elde ettiği kazanımlarına, iradesine, varlığına saldırının bilindiği halde, üç maymunu oynayan tutumuyla buna destek veriyorlar" diye belirtildi.

'SALDIRILARA KARŞI GERİLLAYI SAHİPLENELİM'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Başûrê Kurdistan'da Kürt özgürlük savaşçılarının soykırıma karşı direnişi ile bataklıkta çırpınan Erdoğan rejimi, kimyasal silahlar kullanarak savaşı kazanma peşindedir. KDP iş birliği ve diğer güçlerin de bu kirli ittifakı desteklemesiyle uluslararası çerçevede suç işlenmektedir. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) misyonuna uygun olan sorumluluklarını yerine getirerek seyirci kalma pozisyonundan çıkmak zorundadır.

Bizler topraklarımızı, kimliğimizi ve kültürümüzü savunacak ve sizlerin kirli politikalarınızı ortaya çıkaracağız.

Bu anlamda tüm kitlemizi ve dostlarımızı kamuoyu önünde bu soykırıma ve kirli savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Halkımız ve dostlarımızla, duyarlılık göstererek, kimyasal silahlara karşı tutum almalı ve Kürt özgürlük savaşçıların yanında olmalıyız."