YPG’li Lorenzo Orsetti Zürih'te anıldı

YPG’li enternasyonal şehitlerden Tekoşer Piling (Lorenzo Orsetti), şehadetinin 4 yılında Zürih’te anıldı.

Baxoz’u özgürleştirme hamlesi sırasında şehit düşen YPG savaşçısı Tekoşer Piling (Lorenzo Orsetti) için İsviçre'nin Zürih kentinde anma düzenlendi.

İsviçre'de yaşayan İtalyan devrimcilerin kültür merkezi olarak bilinen tarihi La Fabrica Di Zurigo Kültür Evinde düzenlenen anmaya Tekoşer Piling'ın İtalya'da yaşayan ailesi, dostları, çok sayıda İsviçreli devrimci kurum ve Kurdistanlılar katıldı.

Etkinlikte konuşan Tekoşer Piling'ın babası Alessandro Orsetti, oğlunun yaşamını dünya halklarının özgürlüğüne adadığını belirterek, şöyle devam etti: “DAİŞ saldırılarının başladığı dönemde Tekoşer yoldaşımız Kürt halkının mücadelesine ilgi duydu. Rojava'ya gidiş kararı aldığında bir maceraya katılmak amacında asla olmadı. Tekoşer Piling, Abdullah Öcalan'ın Demokratik Konfederalizm felsefesini özümseyerek dünya halklarının özgürlüğünün bu felsefe ile gerçekleşeceği inancını taşıdı ve bu inançla Rojava topraklarına adım attı. Bu uğurda enternasyonalist bir savaşçı olarak şehit düştü.”  

Ardından Zürih (CDK) Eşbaşkanları ile İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Dış İlişkiler Sözcüsü Ahmet Yaman söz aldı. Ahmet Yaman, “Lorenzo Orsetti, sadece Kürt halkının değil, dünya devrim mücadelesinde sembolleşerek yerini almıştır. Çok iyi biliyoruz ki çok yakın zamanda tüm dünya Lorenzo Orsetti'nin hangi değerlere sahip çıktığının, bu uğurda neden şehit düştüğünün farkına varacaktır. Dünya devrim mücadelesinin yarattığı binlerce Che Guevara gibi Lorenzo Orsetti de tarihteki yerini alarak ölümsüzleşmiştir” diye konuştu.

Anma, Lorenzo Orsetti'nin biyografisi, mücadele yaşamı üzerinden hazırlanan 'Tekoser, il partigiano Orso' adlı belgesel filmin izletilmesiyle devam etti.

Yarın Tekoşer Piling'ın şehadet yıl dönümü vesilesiyle başkent Bern’de de bir anma düzenlenecek.