Yunanistan'da uzun yürüyüş start aldı

Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı Yunanistan’ın Lavrio Kampı’ndan Atina merkezine doğru 3 günlük yürüyüşün startı verildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde, "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında 3 günlük uzun yürüyüşün startı verildi.

Lavrio kampında başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Kitle, "Li dijî xîyanet û dagirkeriyê werin cenga azadîyê" ve "Defend Kürdistan" pankartları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları taşıdı.

Yürüyüşün başında yapılan saygı duruşunun ardında bir açıklama yapıldı.

PKK'nin işgalcilere karşı destansı bir direnişe imza attığına vurgu yapılan açıklamada, Zap, Avaşîn ve Metina direnişlerinin Kürdistan'ın özgürlüğü için önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, komplocu ve ihanetçi güçlere rağmen gerilla direnişinin mutlaka zafere ulaşacağı belirtilerek, tüm toplumsal kesimlerin her yeri mücadele alanına çevirmeleri çağrısı yapıldı.

Daha sonra eylemciler "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Lavrio kasabası halkı da alkışlarla kitleye destek verdi. Yürüyüşün ilk etabı akşam saatlerinde Marco Poulo'da tamamlanacak.

31 Mayıs’ta Marco Poulo’dan Palania’ya kadar yürümeyi planlayan eylemciler, 1 Haziran’da da Atina’ya ulaşacak.