Yunanistan uzun yürüyüşe hazır

Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı Yunanistan’ın Lavrio Kampı’ndan başlayıp başkent Atina merkezine kadar sürecek 3 günlük yürüyüşün hazırlıkları tamamlandı.

Kürdistan Kültür Derneği, "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında Yunanistan'da gerçekleştirilecek 3 günlük uzun yürüyüşün hazırlıklarını tamamladı.

Lavrio kampında sabah 09:00'da başlayıp Lavrio kampında başlayacak yürüyüş 3'üncü günün sonunda başkent Atina merkezinde son bulacak. 

Bu kapsamda yürüyüş öncesi Lavrio kampında etkinlik  düzenlendi. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda yurttaşlar sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda sık sık, "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Dernek adına söz alan Şakir Garzan, PKK gerillalarının Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere Kürdistan'ın her yerinde destansı bir direnişe imza attığını ifade ederek, bu direnişin işgalcilerin hesaplarını altüst ettiğini ifade etti. 

Türkiye'nin uluslararası komplocu güçlerin desteği ve KDP işbirliğiyle Kürdistan'da kapsamlı işgal harekatı başlattığına işaret eden Garzan, saldırıların boşa çıkarılması için her yerde direnişin büyütülmesi gerektiğini belirtti. Garzan, Kürdistan'da tarihsel süreçte yaşanan serhildanları hatırlatarak, PKK direnişinin tüm özgün yönleriyle görkemli bir direniş geleneği yarattığına vurgu yaptı. Garzan, sözlerini tüm Kürtleri ve dostlarını her yerde direnişi büyütmeye davet etti. 

Garzan'ın ardından eylemciler ve yurttaşlar söz alarak sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Etkinlik, konuşmaların ardından sloganlar ile son buldu.

 

3 gün sürecek yürüyüşün planlaması şu şekilde:

★ 30 Mayıs 2022 Pazartesi - Lavrio – Marco Poulo

★ 31 Mayıs 2022 Salı -Marco Poulo – Palania

★ 01 Haziran 2022 Çarşamba- Palania – Atina