Yürüyüşçüler Essen’e ulaştı

Dortmund’dan harekete geçen gençler, Essen’e ulaştı. Burada Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’in (TekoJIN) 6 ülke çapında organize ettiği Uzun Yürüyüş eylemlerinin Almanya etabında ilk gün geride kaldı. 

Yürüyüş esnasında Almanca yazılı “İşgale ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê” yazılı tişörtler giyen giyen gençler, Dortmund tren istasyonu önünde yürüyüşe başladı. 

Yürüyüşçüler adına açıklamayı Numan Amed yaptı. Amed, tüm gençleri gerillanın direnişini sahiplenmeye ve Kürdistan’ın dört parçasına yönelik saldırıları teşhir etmek ve NATO’nun sessizliğini kınamak için alanlara akmaya çağırdı.

Kötü hava koşullarına rağmen devam eden yürüyüşte gençler şarkılar eşliğinde “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı.

Yürüyüş boyunca Almanca bildiriler okundu ve dağıtıldı. Yürüyüş Essen’de sona erdi. 

Burada Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen gençler, Mayıs Ayı şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirdi.

Anma etkinliğinde mücadeleyi büyütme mesajlarının verildiği konuşmalar yapıldıktan sonra  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitlere ilişkin yaptığı konuşmayı içeren bir sinevizyon izlendi.