HPG: 5 işgalci cezalandırıldı, 1 kepçe imha edildi

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde gerçekleştirilen eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 kepçe imha edildi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

8 Ekim saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

 8 Ekim saat 12:20’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

8 Ekim saat 14:10’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

8 Ekim saat 16:40’ta Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçe ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem sonucunda 1 kepçe imha edildi.

9 Ekim saat 17:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırıldı.

9 Ekim saat 15:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı.

 Xakurkê bölgesi; 

 9 Ekim saat 07:30’da Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

 8 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

9 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 5 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

8 ve 9 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Berbizinê, Sinînê, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 3 kez, Garê bölgesinin Siyanê, Deşta Kafya alanları 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanları 6 kez, Qendîl bölgesinin Bêpalan alanı 1 kez olmak üzere; toplam 15 kez savaş uçakları ile bombalandı.

 8 ve 9 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 6 kez olmak üzere; toplamda 12 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”