İran’a göre saldırı tüm hedeflerine ulaştı, İsrail’a göre yüzde 99’u boşa çıkarıldı

İran Silahlı Kuvvetleri Komutanı, İsrail'e yönelik saldırının 'tüm hedeflerine ulaştığını' savunurken, İsrail yüzde 99’unun ‘boşa çıkarıldığını’ iddia etti.

İran silahlı kuvvetleri komutanı Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'e karşı bir gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıların "tüm hedeflerine ulaştığını" savundu. 

İran medyasına göre General Muhammed Bageri, İran'ın insansız hava araçları ve füzeleri tarafından hiçbir kentsel veya ekonomik merkezin hedef alınmadığını belirterek, operasyon için "Dün akşamdan bu sabaha kadar başarıyla gerçekleştirildi ve tüm hedeflerine ulaştı" dedi.

REİSİ’DEN UYARI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın gece boyunca gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırının ardından İsrail'in "pervasız davranışı" durumunda ülkesinin tepkisinin "daha güçlü" olacağı konusunda uyardı.

Reisi bir basın açıklamasında "Saldırganın cezası infaz edildi" diyerek memnuniyetini ifade ederken, "Siyonist rejim veya destekçileri pervasız davranış sergilerse, kararlı ve çok daha güçlü bir yanıt alacaklarını" söyledi. 

İSRAİL: YÜZDE 99’U BOŞA ÇIKARILDI

İsrail’e göre ise hava savunma sistemi saldırıların yüzde 99’unu boşa çıkardı. İsrail ordusunun sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari Pazar günü televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, "İran saldırısı engellendi” dedi. 

İsrail'e yönelik dron ve füze atışlarının “%99'unu önledik" diyen Hagari, hiçbir insansız hava aracı veya füzenin "İsrail topraklarına girmediğini" ancak yalnızca birkaç balistik füzenin "Nevatim üssüne girip hafifçe vurduğunu" sözlerine ekledi. Hagari, “Üs hâlâ faaliyette ve pistler iniş ve kalkış için kullanılıyor.”