İran dini lideri: İsrail cezalandırılacaktır

İran'ın dini lideri ayetullah Ali Hamaney, geçen hafta İsrail’in Suriye’de düzenlediği saldırının ardından bir kez daha Tel Aviv’i tehdit ederek, “cezalandırılacağını” belirtti.

İRAN İSRAİL'İ TEHDİT ETTİ

1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlenen saldırıda, aralarında Devrim Muhafızları'nın yedi üyesinin de bulunduğu 16 kişi öldü. İran ve Suriye saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu.

İran dini lideri ayetullah Hamaney, Ramazan Bayramı vesilesiyle canlı yayınlanan konuşmasında "Şeytani rejim bir hata yaptı” dedi ve ekledi: “Cezalandırılmalıdır ve cezalandırılacaktır."

İSRAİL FARSÇA YANIT VERDİ

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İran devlet başkanına Farsça yanıt vererek, "Eğer İran kendi topraklarından bir saldırı gerçekleştirirse, İsrail buna karşılık verecek ve İran'a saldıracaktır" dedi.

İran'ın sınırına yerleşmesine izin vermeyeceğini sık sık tekrarlayan İsrail, komşu Suriye'de savaşın başlamasından bu yana yüzlerce saldırı düzenledi. Bu saldırılarda Şam hükümeti mevzileri, İran yanlısı gruplar ve İran askerleri hedef alındı.

Salıyı çarşambaya bağlayan gece de Suriye’de Hizbullah’a ait olduğu belirtilen “alt yapıları” bombaladı. İsrail ordusu, Hizbullah’ın Suriye’de kökleşmesini engellemek için bu saldırıyı gerekçelendirdi.