İsrail’e göre İzzeddin El Kassam şefinin öldüğüne dair ‘artan işaretler’ var

İsrail ordusu cuma günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın silahlı kanadının lideri Muhammed Deif'in geçen hafta Gazze Şeridi'nde düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğüne dair "artan işaretler" olduğunu bildirdi.

Dokuz ay önce savaşın başlamasından bu yana kuşatma altında tutulan Gazze Şeridi'nin iktidar partisi Hamas'a göre, İsrail'in "insani bölge" ilan ettiği El-Mevasi kampına geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen saldırı 92 Filistinlinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

İsrail, 7 Ekim'de savaşı başlatan İsrail topraklarındaki saldırının iki "beyni" olarak sunulan İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif ve Hamas'ın Han Yunus'taki (güney) silahlı kanadının komutanı Rafa Salama'yı hedef aldığını iddia ediyor. O tarihten bu yana İsrail ordusu Muhammed Deif'in akıbeti konusunda temkinli davranıyor.

İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari Cuma günü düzenlediği basın toplantısında "(Muhammed) Deif'in başarılı bir şekilde ortadan kaldırıldığını gösteren işaretler giderek artıyor" dedi. 

Hagari, "Hamas Deif'e ne olduğunu saklıyor. Bu işin aslını öğrenecek, doğrulayacak ve gerçeği ortaya çıkaracağız" diye ekledi.

Hamas'ın askeri lideri ve ölümü İsrail tarafından teyit edilen Rafa Salama'nın "saldırı sırasında yan yana oturdukları’’ iddia edildi. 

İsrail'in güneyine sızan Hamas komandoları tarafından 7 Ekim'de gerçekleştirilen benzeri görülmemiş saldırı, çoğu sivil 1,195 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. İsrail’in bu saldırı gerekçesiyle başlattığı korkunç savaşta Sağlık Bakanlığı verilerine göre, şimdiye kadar çoğu sivil 38 bin 848 kişi İsrail tarafından öldürüldü.