İsrail Suriye’de bir silah deposunu bombaladı

İsrail'in Pazar günü erken saatlerde Suriye'de Şam bölgesinde aralarında bir silah deposunun da bulunduğu en az iki noktayı bombaladığı bir askerin yaralandığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), "İsrail füzelerinin" Şam'ın kuzeydoğusundaki Kalamun dağlarında Hizbullah tarafından kullanılan Suriye ordusuna ait bir silah deposunu hedef aldığını açıkladı.

İngiltere merkezli STK, aynı bölgedeki bir ordu taburuna yakın bir başka alanın da hedef alındığını ve vurulan alanlardan birinde yangın çıktığını bildirdi.

Suriye resmi haber ajansı Sana, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde saldırının yerini belirtmeksizin İsrail’in "güney bölgesinde bir dizi noktayı hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini" belirtti.

Sana, bir askerin yaralandığını ve "maddi kayıplar" yaşandığını duyururken, hava savunma sisteminin birkaç füzeyi düşürdüğünü belirtti. 

İsrail ordusu 2011 yılında komşu ülkede iç savaşın başlamasından bu yana Suriye'de yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. 

İsrail ve Filistinli Hamas arasında Ekim 2023'te Gazze'de başlayan savaştan bu yana bu saldırıları arttırdı. Bu saldırılar özellikle Hamas'ın müttefiki olan Lübnanlı Hizbullah gibi İran'a yakın grupları hedef alıyor.

Mart ayı başında İsrail'in düzenlediği bir saldırıda Suriye sahilindeki Banyas kasabasında İran Devrim Muhafızları'nın bir üyesi ile iki kişi ölmüştü.

Salı günü İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlamasından bu yana Lübnan ve Suriye'de "1.200'den fazlası" hava saldırısı olmak üzere "yaklaşık 4.500 Hizbullah hedefini" vurduğunu açıklamıştı. 

İsrail saldırıları hakkında nadiren yorum yapıyor ancak ezeli düşmanı İran'ın sınırına yerleşmesine izin vermeyeceğini belirtiyor.