Akdeniz’de göçmen trajedisi: 9 ölü, 15 kayıp

Malta açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu en az 9 kişi yaşamını yitirirken, kayıp 15 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

AKDENİZ'DE GÖÇMEN TEKNESİ BATTI

İtalya Sahil Güvenlik ekipleri, batan gemide 23 kişinin sağ kurtulduğunu bildirdi. 

İtalyan haber ajansı ANSA’ya göre Malta'nın Sar sularında meydana gelen trajedinin ardından durumu ağır olan 6 göçmen Lampedusa adasındaki bir kliniğe sevk edilerek tedavi altına alındı. 

Toplam 9 kişinin hayatını kaybettiği ve yaşları 4 ila 8 arasında olduğu tahmin edilen bir kız çocuğunun da ölenler arasında olduğu belirtildi. 8 cenazenin Favarolo iskelesine çıkarıldığı, dokuzuncu kişinin ise klinikte hayatını kaybettiği belirtildi. 

Gece boyunca devriye botları kayıp kişileri aradı. Hayatta kalanların ifadelerine göre göre, 3'ü çocuk 15 kişi halen kayıp. 

Gine, Burkina Faso, Mali ve Fildişi Sahili kökenli 46 göçmen pazar akşamı saat 20.00'de Tunus'un Safakes kenti kıyılarından harekete geçmişti. Geçiş için kullanılan küçük tekne, denizin fırtınalı olması nedeniyle alabora olup battı.

Çarşamba günü yüksekliği 2,50 metreye varan çok dalgalı deniz nedeniyle kurtarma çalışmaları zorlu hale geldi. Malta koordinasyon otoritesinin talebi üzerine bir İtalyan Sahil Güvenlik uçağı da kayıp kişileri aramak amacıyla batık bölgesi üzerinde uçmak için kullanıldı.