Avrupa’da Ciara fırtınası: En az 7 ölü

Avrupa’da Pazar günü başlayan Ciara fırtınası, en az 7 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. Fırtınanın geçtiği yerlerde yüzlerce uçuş ve tren seferi iptal edildi. Binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Polonya’da aynı aileden kadın ve kızı ile 15 yaşındaki bir genç, şiddetli rüzgarların evin çatısını uçurması nedeniyle hayatını kaybetti.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın güney batısındaki bir otoyolda ağaç devrilmesi sonucu bir kişi otomobilinde öldü.

Fırtına ile birlikte Birleşik Krallık’ta şiddetli yağışlar yağdı. 180 dolayında su baskını alarmı verildi. Pazar günü ülkenin bazı bölgelerine 24 saat içerisinde düşen yağmur, bir ayda yağan yağmur ile aynı düzeydeydi. Pazartesi ve Salı günleri şiddetli rüzgarlarla birlikte 20 santimetreye kadar kar düşebileceği de bildirildi.Bir çok İngiliz gazetesi “Yüzyılın fırtınası” başlığını kullandı.

Slovenya’nın kuzey doğusunda 52 yaşındaki bir kişi aracının üzerine ağaç düşmesi nedeniyle ezilerek can verdi. Bu ülkede yetkililer, halktan evlerinde kalmalarını istedi.

Çek Cumhuriyeti’nde rüzgarın hızı saatte 180 kilometreye kadar çıktı. Bir kişi aracının üzerine ağaç düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Fırtınada çok sayıda kişi de yaralandı. 

İSVEÇ’TE BİR ÖLÜ, SEFERLER İPTAL

İsveç’te amatör bir denizci, ülkenin güneyinde teknesinin alabora olması sonucu hayatını kaybederken, beraberindeki bir kişi de kayboldu. İsveç’in güneyinde şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda uçuş, tren ve gemi seferi iptal edildi. Pazartesi sabahı, otobüs ve tren seferleri aksamaya devam etti. Binlerce kişi de elektriksiz kaldı.

Danimarka’da, ülkeyi İsveç’e bağlayan Öresund köprüsü bir kaç saat kapalı kaldı.

ALMANYA’DA EN AZ ÜÇ YARALI

Almanya’da iki kadın, Sarebruck’te ağaç devrilmesi nedeniyle ağır yaralandı. Bunlardan birinin ölüm ve kalım arasında olduğu bildirildi. 16 yaşındaki bir genç de ülkenin batısındaki Paderborn’da bir ağaç dalının başına çarpması sonucu yaralandı. Pazar akşamından bu yana tren hatları ülke genelinde dururken, Pazartesi sabahı kısmen seferler başladı.

FRANSA’DA ONBİNLERCE EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Fransa’nın “Grand Est” bölgesinde 11 kişi fırtına nedeniyle yaralandı, Pazartesi sabahı 130 bin kişi elektriksiz kaldı. Bu sayı öğle saatlerinde 90 bine düştü. Ciara fırtınasının Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece Alpler ile güney doğudaki Korsika’da şiddetlenerek saatte 200 kilometreye varan hıza ulaşması bekleniyor.

YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Avrupa genelinde yüzlerce uçuş iptal edildi. Bunlar arasında Hollanda’daki Amsterdam-Schiphol havaalanındaki iniş ve kalkışları kapsayan 220 uçuş iptal edildi. Almanya’da Frankfurt, Münih, Düsseldorf ve Köln havaalanlarında 700’ü aşkın uçuş iptal edildi.