Bolivya’da darbe girişimi

Bolivya’da ordu birlikleri La Paz'ın siyasi merkezinin kontrolünü ele geçirerek saraya saldırdı. Devlet Başkanı Luis Arce, ülkede demokrasinin tehlikede olduğunu söyledi.

Ağır silahlı ordu birlikleri La Paz'ın siyasi kalbinin kontrolünü ele geçirmeye, askeri polis saraya girmeye çalıştı. Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, vatandaşları ülkenin demokrasisini bir darbe girişimine karşı savunmak için sokaklara çıkmaya çağırdı.

Arce, Bolivya'nın başkenti La Paz'daki resmi başkanlık konutu olan Büyük Halk Evi'nde çekilen bir video mesajında, "Bolivya halkının bu darbeye karşı ve demokrasi lehine seferber olmasına ve örgütlenmesine ihtiyacımız var. Bolivyalıların canına kasteden darbe girişimlerine bir kez daha izin veremeyiz" dedi.

Bolivya'nın yerli ilk cumhurbaşkanı olan ancak destekçilerinin ABD destekli darbe olarak adlandırdığı olaydan sonra 2019'da ülkeden kaçmak zorunda kalan Evo Morales de, sanal medya hesabından, "Silahlı kuvvetlerin demokrasiyi ihlal etmesine ve halkın gözünü korkutmasına izin vermeyeceğiz" diye yazdı ve destekçilerini, iddia edilen darbe girişimine karşı çıkmak için sokaklara çıkmaya ve yolları kapatmaya çağırdı.