Gazze Şeridi’nde ölü sayısı 39 bini aştı

Hamas hükümetine bağlı Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarında Filistin topraklarında ölenlerin sayısının 39 bini aştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre savaşın başından bu yana Gazze Şeridi’nde ölenlerin sayısı 39 bin 6 kişiye yükseldi. 

Son 24 saat içinde en az 23 kişinin öldüğünü bildiren Bakanlık, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 89 bin 818 kişinin yaralandığını ifade etti. 

Öte yandan İsrail ordusu, İsrail'e yönelik "önemli terörist faaliyetler ve roket atışları" iddiasıyla Filistinlilere Han Yunus'un doğu mahallelerini, özellikle de el-Mevasi bölgesini boşaltma emri verdi.

BM Filistinli Mülteciler Ofisi (UNRWA) X'te yaptığı açıklamada, “koordineli ve onaylı” bir görevin parçası olarak Gazze'ye doğru yola çıkan konvoylarından birinin pazar günü İsrail ordusunun “ağır ateşi” ile saldırıya uğradığını duyurdu.

UNWRA direktörüne göre üzerinde açıkça BM yazan araçlardan birine beş kurşun isabet etti ve konvoydan çekilmek zorunda kaldı. UNRWA, konvoyun saldırıya uğradığında İsrail ordusunun kontrol noktasında olduğuna dikkat çekti.