Gazze savaşı: Ölü sayısı 36 bin 224’e çıktı

Hamas Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları sonucu ölü sayısının 36 bin 224’e çıktığını duyurdu.

Hamas Sağlık Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, yedi ayı aşkın bir süre önce başlayan savaşta şimdiye kadar Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısının 36 bin 224'e yükseldiğini duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada son 24 saat içinde en az 53 kişinin öldüğü belirtilirken, 7 Ekim'den bu yana 81 bin 777 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Pazar günü Refah'ta yerlerinden edilmiş kişilerin kaldığı bir kampın ölümcül bir şekilde bombalanmasının yarattığı uluslararası öfkeye rağmen İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki aşırı kalabalık kentte kalan son Hamas taburlarını ortadan kaldırma iddiasıyla 7 Mayıs'ta başlattığı saldırıyı sürdürüyor. 

Çarşamba günü, İsrail tanklarının şehir merkezine girmesinden bir gün sonra Refah sokak çatışmaları ve bombardımanla sarsıldı.

BM'ye göre üç hafta içinde yaklaşık bir milyon Filistinli Refah'tan kaçtı: Bunların çoğu, kuşatma altındaki bölgenin zaten aşırı kalabalık olan bölgelerine bir kez daha kaçmak zorunda kalan yerinden edilmiş kişilerden oluşuyor. 

Öte yandan İsrail ordusu Gazze'de, sınır bölgesinde silahlı gruplar tarafından Filistin topraklarına kaçakçılık yapmak için kullanıldığından şüphelendiği “yaklaşık yirmi tünel” keşfettiğini iddia etti.

Mısır ise sınırın altında tünellerin varlığını reddederek İsrail'in Refah'ta başlattığı saldırıyı haklı göstermeye çalıştığını iddia etti.