Hamas: Gazze Şeridi’nde ölü sayısı 39 bin 145’e çıktı

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı,, savaşın başınan bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucunda Filistin topraklarında ölenlerin sayısının 39 bin 145'e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail ile onuncu ayına giren savaşın başlamasından bu yana Filistin topraklarında en az 39 bin 145 kişinin öldüğünü bildirdi. 

Bakanlık, son 24 saat içinde en az 55 kişinin öldüğü belirtirken, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 90 bin 257 kişinin de yaralandığını ifade etti. 

Öte yandan gün içinde Gazze'de İsrail bombardımanları Han Yunus ve Refah'ın (güney) yanı sıra Cibaliye ve Gazze şehrini (kuzey) hedef aldı ve yerel Sivil Savunmaya göre üçü çocuk 8 Filistinli hayatını kaybetti. 

İsrail ordusu, İsrail'e roket atılmasının ardından yeni bir operasyona hazırlık olarak Nisan ayı başında çekildiği Han Yunus'un doğusunun boşaltılması emrini verdi. Pazartesi gününden bu yana binlerce kişi panik içinde bölgeden kaçtı.

Yüzlerce Gazzeli de ordunun tahliye emrinin ardından yürüyerek, arabayla, römorklarla ya da eşek arabalarıyla Bureyc'i terk etti.