Handicap International: Gazze’de patlamamış en az 3 bin bomba var!

Handicap International’ın tahminlerine göre 7 Ekim ile Ocak ortası arasında Gazze Şeridi'ne atılan 45 bin İsrail bombasından en az 3 bini patlamadı.

Mayınlara karşı eylemde uzman bir sivil toplum örgütü olan Handicap International’in yetkililerinden Jean-Pierre Delomier Radio France Internationale'e yaptığı açıklamada "Bu 45 bin bombadan 3 bini  patlamadı ve bu bombalar insani yardım ulaştırılması gerektiğinde özellikle siviller için ek bir tehlike oluşturacak" dedi.  

Bu rakamlar, bölgede faaliyet gösteren ve aralarında Handicap International'ın da bulunduğu STK'ların oluşturduğu çalışma grubu Mayın Eylemi Sorumluluk Alanı'nın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının devam ettiği 7 Ekim ile Ocak ortası arasındaki döneme ilişkin tahminlerinden oluşuyor. 

Handicap International'ın uluslararası operasyonlar direktör yardımcısı Jean-Pierre Delomier, çoğu yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Mısır sınırındaki Refah'ta birkaç gün geçirdi.  Handicap International'ın "şüphesiz mayın temizleme ve patlayıcı savaş kalıntılarını temizleme faaliyetlerini başlatabilmesi" için ateşkesin daha fazla “görünürlük” sağlayabileceği belirtildi. 

Mart ayının başında Handicap International, Gazze Şeridi'ndeki mayın temizleme ihtiyaçlarına ilişkin bir değerlendirme hazırlamaya başlamak üzere 15 günlüğüne iki uzman gönderdi.