Joe Biden bu hafta sonu yarıştan çekilebilir!

ABD medyası, Joe Biden ve çevresi başkanlık yarışından çekilmeyi giderek daha fazla düşündüğünü ve bu hafta sonu Biden’in görevi devredebileceğini belirtiyor.

Kendi kampından gelen baskılar karşısında Demokrat Başkan henüz resmi olarak havlu atmış değil. Ancak büyük ABD medyasına göre artık bunu göz ardı etmiyor.

Amerikan medyası, Joe Biden için sonun başlangıcı olduğuna dikkat çekiyor. ABD’de 5 Kasım'da yapılacak seçimlere neredeyse üç ay kala, Milwaukee'deki Cumhuriyetçi kongresinden zaferle çıkan Donald Trump karşısında, demokratlar Joe Biden ile devam etmek istemiyor. 

Covid testi pozitif çıkan ve kampanyasını durduran Joe Biden’in görevi devredebileceğine dair spekülasyonlar artıyor. 

NBC, "Joe Biden'ın siyasi dünyası çöküyor mu?" diye sorarken, ABD Başkanı'nın çevresinden bir kişi bu televizyon kanalına "Sona yaklaştık" dedi.

Partisinden bazı isimlerin Axios internet sitesine verdiği demeçlere göre Demokrat Başkan, artık "dayanılmaz" hale gelen baskılar karşısında 20-21 Temmuz hafta sonu gibi erken bir tarihte görevi devredebilir.

Washington Post, o zamana kadar sessizliğini koruyan Barack Obama'nın kendisine yakın kişilere Biden'ın adaylığının "uygulanabilirliği" konusunda şüpheleri olduğunu söylediğini iddia ediyor. 

Ekibi, bağışçıları, çalışanları ve Amerikan halkı tarafından terk edilen ve şimdiye kadar uzlaşmaz bir tutum sergileyen Joe Biden'ın, New York Times'a göre nihayet olası bir çekilme fikrini kabul ettiği söyleniyor. Ancak Başkan'a yakın isimlerden biri gazeteye yaptığı açıklamada henüz nihai bir karar vermediğini ifade etti.