Katledilen Mehmet Yıldırım’ın cenazesi ATK’de bekletiliyor

Türk devlet güçlerince Licê'de atledilen Mehmet Yıldırım’ın cenazesi Diyarbakır ATK’de bekletiliyor.

LİCÊ'DE KATLEDİLEN YILDIRIM ATK'DE BEKLETİLİYOR

Amed’in Licê ilçesine bağlı kırsal Nenyas Mahallesi, dün gece 22.00 sularında kuşatıldı. Ablukaya alınan mahalle helikopter ve silahlarla tarandı. İçinde sivillerin olduğu bir ev de tarandı. Askerler 4 buçuk saat sonra 02.20'de bölgeden ayrıldı.  Türk askerlerince gerçekleştirilen işgal saldırısında 4 çocuk babası Mehmet Yıldırım katledildi.

Yaşamını yitiren Yıldırım’ın cenazesi asker ve polisler tarafından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirildi. Uzun süre aileye dahi bilgi verilmezken, aile Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sanal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Yıldırım'ın yaşalını yitirdiğini öğrendi. 

Aile, cenazelerini almak için Diyarbakır ATK önüne geldi. Aileye Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneğine (MEBYA-DER), Adalet Nöbeti’nde yer alan tutsak yakınları, DEM ve DBP il, ilçe örgütü yöneticileri ile DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren de destek verdi. Kan örneği veren aileye, ilk olarak savcının gelmesinin beklendiği söylendi. Aileye, cenazenin akşam 20.00 sıralarında verileceği ifade edildi.