Kuveyt’te işçilerin kaldığı binada çıkan yangından en az 35 ölü

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, yabancı işçilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede bulunan bir binada çıkan yangında 35'ten fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Adli Tıp Müdürü General Eyd El Uweyhan, ölenlerden sadece üçünün kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

Olay yerinde konuşan yetkili, "Yangınla ilgili ilk ihbarı sabah 06:00'da aldık. Çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı ve arkamdaki binada 35'ten fazla kişi öldü" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuveyt başkentinin güneyindeki Mangaf mahallesinde meydana gelen yangında 43 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Görgü tanıkları, yangının Asyalı işçilerin oturduğu bir binanın alt katlarında çıktığını ve hızla üst katlara yayıldığını söyledi. 

Kuveyt sivil savunmasına göre kurbanlar, nedeni henüz belirlenemeyen yangından çıkan dumanı soluduktan sonra havasızlıktan öldü. İçişleri Bakanı olay yerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, binanın sahibinin olası bir ihmale ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandığını söyledi.