Kuveyt'teki yangında ölü sayısı 50'ye yükseldi, çoğu Hintli

Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah el-Yahya perşembe günü yaptığı açıklamada, yabancı işçilerin kaldığı bir binada çıkan yangında çoğu Hintli 50 kişinin öldüğünü duyurdu.

Bakan basına yaptığı açıklamada "Yaralılardan biri dün gece ya da bu sabah öldü" diyerek, ölü sayısının 50’ye yükseldiğini belirtti. 

 Çarşamba günü çıkan yangında yetkililer tarafından verilen son bilançoda 49 kişinin öldüğü belirtilmişti. 

Kurbanların uyrukları sorulduğunda Dışişleri Bakanı "ölenlerin çoğunun Hintli olduğunu" ifade etti. 

Manila'da Göçmen İşçiler Dairesi (DMW) üç Filipinli işçinin öldüğünü bildirdi.

Göçmen İşçiler Sekreteri Hans Leo J. Cacdac, dumandan zehirlenerek ölen üç kişinin, yangın çıkan binada bulunan aynı Kuveytli inşaat şirketi için çalışan 11 kişilik Filipinli grubun bir parçası olduğunu söyledi. Diğer iki Filipinlinin durumunun kritik olduğu, altısının ise yara almadan hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Abdullah el-Yahya, kurbanların ülkelerine geri gönderilmesini organize etmek üzere Hindistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Kirti Vardhan Singh ile görüştüğünü belirtti. 

Bu konuda Hindistan tarafıyla "tam bir işbirliği içindeyiz" diyen Kuveytli bakan, cenazelerin "bir Hindistan uçağıyla" ülkelerine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Aynı yetkili daha fazla ayrıntı vermeden zengin Körfez ülkesi Kuveyt’in kurbanlar için tazminat ödemeye karar verdiğini söyledi.

Kuveyt sivil savunmasına göre kurbanlar, nedeni henüz belirlenemeyen yangından çıkan dumanı soluduktan sonra havasızlıktan öldü.

İçişleri Bakanlığı'na göre Kuveyt başkentinin güneyindeki Mangaf banliyösünde çıkan bu yangında yaklaşık 40 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, yangının Asyalı işçilerin kaldığı bir binanın alt katlarında çıktığını ve hızla üst katlara yayıldığını söyledi.

İşçileri çalıştıran şirketin bir yetkilisi, altı katlı binada 196 işçinin çalıştığını belirtti. 

İçişleri Bakanı Şeyh Fahd el Yusuf Çarşamba günü yangın mahallini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, binanın sahibinin olası bir ihmale ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına aldındığını duyurmuştu.