Netanyahu: Uluslararası baskı Refah’a operasyonu engelleyemez

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada "uluslararası baskının" Refah kentine operasyon başlatılmasını engelleyemeyeceğini belirtti.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde BM'ye göre yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yaşıyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  "Hiçbir uluslararası baskı bizi savaşımızın tüm hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz” dedi. 

Hükümet toplantısının başında bu açıklamayı yapan Netanyahu, "Refah'ta harekete geçeceğiz, birkaç hafta sürecek ama olacak" diye ekledi. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı cumartesi günü yaptığı açıklamada İsrail'i Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırıdan "insanlık adına" vazgeçmeye çağırdı.

WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesu, X hesabında "İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısı planladığına dair haberlerden ciddi endişe duyuyorum. Nüfusun yoğun olduğu bu bölgede şiddetin daha da tırmanması daha fazla ölüm ve acıya yol açacaktır" dedi. 

GAZZE’DE ÖLÜ SAYISI 31 BİN 645’E ÇIKTI

Hamas Sağlık Bakanlığı da pazar günü yaptığı açıklamada savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarında 31 bin 645 kişi öldü. 

Bunlardan 92'sinin son 24 saat içinde öldürüldüğünü belirten bakanlık, savaşın başından bu yana 73 bin 676 kişinin yaralandığını kaydetti.