Paris’te 40 okula ‘kafa kesme’ tehdidi: Polis harekete geçti

Fransa’nın Paris bölgesindeki 40 dolayında okula gönderilen ‘kafa kesme’ tehdidi ardından hükümeti polisi harekete geçirdi.

Le Figaro gazetesine göre Île-de-France bölgesindeki (Paris bölgesi) yaklaşık kırk okulu havaya uçurmakla tehdit eden bir mektubu ortaya çıkardı. 

Eğitim Bakanı ve Bölge Başkanı Perşembe günü polise haber verdiklerini ve konuyu mahkemeye intikal ettirdiklerini açıkladılar.

Tehdit mesajında DAİŞ çeteleri adına hareket ettiğini iddia eden kişi, okulları "saat 11/15 civarında havaya uçuracağını" duyuruyor. 

Okulların her birine gönderdiği e-postada "Dünyayı yöneten yüce Allah'a hizmet etmek için tüm kâfir bedenlerinizin başını keseceğim" tehdidi yer alıyor.

BFMTV'ye konuşan Eğitim Bakanı Nicole Belloubet, "okullara yönelik her türlü tehdidi ciddiye aldıklarını" söyledi.

Belloubet,  "Derhal bilgilendirilen polis teşkilatları öğrencilerin güvenliğini sağlamak için gereken her şeyi yapıyor" dedi.

Eğitim Bakanı, "Dün gece ile bu sabah arasında çok sayıda soruşturma yürütülmüştür. Fail ya da faillerin tespit edilmesi için özel soruşturma servisleri seferber edilmiştir" diye ekledi. 

Île-de-France Bölgesi Başkanı Valérie Pécresse ise X'e yönelik bu "siber saldırıyı" kınadı ve konuyu polise ve mahkemelere intikal ettirdiğini söyledi. 

Pécresse, "Bölgesel güvenlik timleri her türlü şüphenin giderilmesine yardımcı olmak ve tesislerin güvenliğini sağlamak üzere sahadalar. Umarım failler kısa sürede tespit edilir ve en ağır şekilde cezalandırılır" dedi.