GÖRÜNTÜLÜ

Plazo De Mayo Anneleri örgütünün kurucusu yaşamını yitirdi

Plazo De Mayo Anneleri örgütünün kurucu üyesi, Kürt dostu Nora Cortiñas, yaşamını yitirdi.

NORA CORTİNAS YAŞAMINI YİTİRDİ

Arjantin'de diktatörlük zamanından beri kayıp çocuklarını bulmak amacıyla kurulan Plazo De Mayo Anneleri örgütünün kurucu üyesi Nora Cortiñas, 30 Mayıs gecesi yaşamını yitirdi. Birkaç gündür yoğun bakımda olan Nora Cortiñas, 94 yaşında yaşamını kaybetti.

 Diktatörlüğe karşı hafıza, hakikat ve adaletin sembol ismi olan Nora Cortiñas, yıllardır Kürt halkının haklı mücadelesinin de destekçisiydi. Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi kırmak için 2018 yılında başlatılan açlık grevi eylemine destek amacıyla Leyla Güven'i ziyaret etmek adına 2019'un Mart ayında ikinci kez Kurdistan'a ziyaret eden Nora Cortiñas, her fırsatta Kürt halkıyla dayanışma içinde oldu.

 En son Türk devletinin savaş suçlarına karşı yürütülen kampanyalarda, basın toplantıları ve eylemlerde yer aldı. 'Pañelos Para la historia-Tarih için tülbentler' belgeseli Kürt anneleri ve Arjantinli annelerin ortak acılarını, direnişlerini yansıttı.
Nora Cortiñas, geçtiğimiz Ekim ayında başlatılan 'Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kurdistan'a Siyasi Statü' hamlesinin de kıtadaki çağrıcıları arasında bulunuyordu.