Rus ordusu: Ukrayna’da yılbaşından bu yana 880 km² alan ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanı Andrey Beloussov, Ukrayna'da askerlerinin yılbaşından bu yana “880 km2” alanı ele geçirdiğini iddia etti.

Rusya'nın liderliğindeki eski Sovyetler Birliği ülkelerinin askeri ittifakı olan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (CSTO) Almatı'daki bir toplantısında konuşan bakan Beloussov, “Tüm taktiksel yönlerde ilerleme kaydediliyor” dedi.

Andrey Beloussov, “Bu yıl Ukrayna'da toplam 880 km2'lik alan Rus ordusunun kontrolüne geçti” dedi ve güçlerinin mayıs ayında “28 yerleşim yerini” ele geçirdiğini sözlerine ekledi.

Mühimmat ve asker sıkıntısı çektiğini belirten Ukrayna ordusu, Rusya'nın mayıs ayı başında Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkiv'in eteklerinde başlatığı yeni saldırıya karşı seferber olmuş durumda. 

Andreï Beloussov, Rus birliklerinin bu bölgede Ukrayna askerlerini “sekiz ya da dokuz kilometre” geri çekilmeye zorladığını ifade etti.

Kiev, uzun zamandır beklenen Batılı mühimmat teslimatının cephe hattında üstünlüğü yeniden ele geçirmesini sağlayacağını umuyor.

ABD'li bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, şimdiye kadar bunu yapmayı reddeden ABD Başkanı Joe Biden da perşembe günü Ukrayna'nın Harkiv bölgesini savunmak için belirli koşullar altında Rus topraklarındaki hedefleri vurmasına yeşil ışık yaktı.