Rusya’da sonucu kesin seçimler için seçmenler sandık başında

Rusya’da bu cuma günü başlayan ve Pazar gününe kadar sürecek olan başkanlık seçimleri için 110 milyon seçmen sandık başına çağrıldı.

Çeyrek asırdır Devlet Başkanı ya da Başbakan olarak iktidarda olan Vladimir Putin'in karşısında sadece üç aday bulunuyor. Ancak seçilme şansları yok. 

Rusya Liberal Demokrat Partisi’nden Leonid Slutski, Yeni Halk Partisi’nden Vladislav Davankov ve Komünist Parti’den Nikolai Kharitonov, Putin’e rakip olarak bulunuyor. 

2018 yılındaki seçimlerle karşılaştırıldığında aday sayısı dört adayın daha az olduğu görülüyor. Bu da daralan siyasi alanın işareti olarak değerlendirildi. 

71 yaşındaki Vladimir Putin, sadece Dmitri Medvedev'in Kremlin'in kiracısı olduğu 2008-2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmamıştı. 

Karşısında gerçek bir muhalefetin olmadığı Putin’in 2030 yılına kadar Kremlin'de kalmasını sağlayacak altı yıl için daha yeniden seçilmesi bekleniyor.  2030’da yeniden seçilebilecek ve 84 yaşına gireceği 2036 yılına kadar görevde kalabilecek. 2018'de oyların yüzde 76,7'sini alarak seçilmişti.