Rusya Pasifik’te savaş tatbikatı başlattı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, salı günü Pasifik'te denizaltı karşıtı savaş tatbikatları ve hava saldırılarına karşı tatbikatlar da dahil olmak üzere deniz manevralarının başlatıldığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, yaklaşık 40 savaş gemisi, hücumbot ve geminin yanı sıra yaklaşık 20 uçak ve helikopterin katıldığı tatbikatlar "18-28 Haziran tarihleri arasında Pasifik, Japon Denizi ve Okhotsk Denizi'nin Rusya'nın Uzak Doğusundaki sularında" sürecek.

Bakanlık tarafından yayınlanan bir videoda, Rus Pasifik Filosunun ana limanı olan Vladivostok'ta, Japon Denizi açıklarında düzen içinde seyreden birkaç gemi ve bir denizaltı görülüyor.

Bakanlığa göre "denizciler çeşitli aşamalarda denizaltı savunma savaşı, konvansiyonel düşman gemi gruplarına karşı füze saldırıları" ve "hava ve deniz drone saldırılarını püskürtme" pratiği yapacaklar.

Duyuru, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova ve Pyongyang arasındaki stratejik ortaklığı mühürlemek üzere Salı günü Kuzey Kore'ye bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenirken geldi.