YPS-YPS JIN: Zeryan yoldaş büyük direniş mirası bıraktı

Komutan Zeryan Deniz şehadetinin 7. yılında saygıyla anan YPS-YPS JIN Koordinasyonu, “Zeryan yoldaş Apocu fedai duruşuyla günümüze büyük bir direniş mirası bıraktı” dedi.

YPS-YPS JIN Koordinasyonu, öz yönetim direnişinde şehit düşen Zeryan Deniz’in şehadetinin 7. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Koordinasyon, “Varlığı yok sayılan özgürlüğü ise elinden alınan halkımız Önder Apo öncülüğünde 50 yılı aşan bir özgürlük savaşı yürütmektedir. Bu savaş varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama savaşıdır. TC faşist devleti kurulduğu günden bu yana tehcir, iskân, tenkil kanunlarıyla her türlü inkâr imha ve katliam siyasetiyle halkımızı sindirmek istemektedir. Yıllardır süregelen inkâr politikası 2014 yılında hazırladıkları diz çöktürme planıyla yeni bir konsepte girdi. AKP-MHP faşist rejimi bu konsept çerçevesinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla Kurdistan’a saldırmaya başladı. Kürt halkı ve özgürlük hareketine diz çöktürme hesapları yapan TC devleti Zeryanların, Çiyagerlerin direnişiyle karşılaşarak büyük bir hezimete uğradı, çöktürme planlamaları boşa çıkarıldı” dedi.

YPS-YPS JIN Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi:

“Tarihi öz yönetim direnişi imha edilmek istenen Kürt varlığına, kimliğine karşı bir duruşla 2014-2015 yılında yüzlerce yiğit Kurdistan kahramanları tarafından görkemli bir direniş ile ortaya çıktı. Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de, Şırnak’ta, Hezex ve Gever’de kadını, genci, yaşlısı yediden yetmişe direnişte olan yurtsever ve mücadeleci halkımız değerlerine olan bağlılığını faşizme karşı sergiledikleri duruş ile göstermiş oldu. Bir avuç yiğit Kürt gencinin çıplak ama fedai yürekleri ile yüksek teknoloji ile donatılmış TC devletine karşı verdikleri savaş; adeta Türk devletine bir Sendrom yaşatmıştır. Tarihin efsanevi komutanlarının sergilediği direniş halk öncülerini de ortaya çıkardı.  Öz yönetim direnişinde fedaileşen Zeryan, Çiyager, Nucan, Axin, Xebatkar, Berfin, Mehmet Tunç, Asya ve nice direniş şehitlerimiz Şırnak’ta, Cizre’de, Sur’ da, Nusaybin’de, Hezex ve Gever’de yine Kürdistan’ın bir çok şehrinde halkla buluşmanın düşmanda sendrom yaratmanın öncüsü ve birer direniş abidesi olmuşlardır. Tarihe adını altın harflerle yazdıran bu görkemli direnişin sayısız kahramanlarından biri de komutan Zeryan Deniz Amed olmuştur.

Her bir sokağında kahramanlık hikâyesinin yazılı olduğu öz yönetim direniş sürecinde Şırnak YPS komutanlığında olan Zeryan yoldaş duruşu, mücadele ruhu ve yoldaşlığıyla Şırnak halkının ve direnişçilerin yüreğinde büyük yer edinmiştir. Komutan Zeryan yaratıcı savaş taktikleri ile düşmana her fırsatta vurmuş, son nefesine kadar her bir mevziiyi birer kale haline getirmiştir. Direniş sürecinde öncü duruşu ile herkese ışık olmuştur. Zılgıtlarının sesi ile direnişe güç düşmana kâbus olmuştur. Zeryan yoldaş Apocu fedai duruşuyla günümüze büyük bir direniş mirası bıraktı. Hem yaşamında hem de savaş meydanında kararlı ve mütevazı duruşu ile yoldaşlarının ve halkının gönlünde taht kurdu. Kadın kurtuluş ideolojisinde öncü bir rol oynadı. Kürt kadının ülkesini toprağını nasıl sevdiğini, özgürlüğe bağlılığın nasıl olması gerektiğini direnişi ile bizlere gösterdi. Zeryanca direnmek olan duruşun adı oldu. Zeryanca direniş ruhu Zapta Melsa, Avzem, Avaşin de Arin, Nuda oldu. Mersin de Saralaşarak, Rûkenleşen zafer çizgisini Kurdistan’ın her tarafına yayılmasını sağladı.

YPS JIN kuruluşunda ve öz savunma direniş ruhunun ortaya çıkmasında büyük rol oynayan Zeryan yoldaş zaferin yolunu ardıllarına sonuna kadar açmıştır. Yoldaşları olarak izinde yürümek ve mücadeleyi zafere taşımak en büyük sözümüzdür. YPS-YPS JIN koordinasyonu olarak, Apocu duruşun, azmin, kararlılığın, bilincin sahibi olan komutan Zeryan Deniz arkadaşı şehadetinin 7. Yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.  Zeryan Deniz arkadaş başta olmak üzere tüm özyönetim direniş şehitlerinin takipçileri olacağımızı, intikamlarını alacağımızın sözünü yineliyoruz.”