Yunanistan'da batan göçmen teknesi: Kayıp 3 kız çocuğunun cesedi bulundu

Yunanistan’ın Sakız adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu kaybolun üç kız çocuğunun cenazeleri bulundu.

Sahil güvenliğe göre, bir göçmen teknesinin batmasının ardından Ege Denizi'ndeki Sakız adasının kuzeybatısında bulunan kayalık ve ulaşılması güç bir sahilde üç kız çocuğunun cesedi bulundu. 

Çocukların 5,7 ve 10 yaşlarında olduğu bildirildi. Kaybolan diğer kişilerin bulunması için aramalar devam ediyor. Sahil güvenlik, şimdiye kadar aralarında 8 çocuğun olduğu 19 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında ölen üç kız çocuğun annesi de bulunuyor. 

Yunan devlet televizyon kanalı Ert'ye göre teknede çoğunluğu Afgan mültecilerden oluşan 27 yolcu bulunuyordu. Ancak sahil güvenliğe göre, Yunanistan'a sadece birkaç kilometre uzaklıktaki Türkiye kıyılarından hareket eden teknedeki yolcu sayısı "şu an için belirsiz".

Kuzeydoğu Ege Denizi'ndeki adalar, Avrupa Birliği'ne ulaşmak isteyen göçmenler için geçiş noktalarını oluşturuyor. 

Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre 2024 yılının başından bu yana Yunan adalarına 11 bin 300'den fazla göçmen ulaştı. 

2023'te Yunanistan'a 45 bin sığınmacı ulaşmış ve bunların çoğu Türkiye kıyılarına yakın adalarda karaya çıkmıştı. 

Haziran 2023'te Libya'dan gelen bir tekne ülkenin güneyindeki Peloponez'de (Mora Yarımadası) açıklarında alabora batmış, 82 kişi boğularak ölmüş ve yüzlerce kişi de kaybolmuştu. Bu olayda Yunan sahil güvenlik görevlilerinin sorumlulukları olduğuna dair soruşturmalar yürütülüyor.