140’ıncı ayında Roboski için adalet talebi

Roboski İçin Adalet Girişimi, Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamın 140’ıncı ayında bir kez daha sorumlulardan hesap sorulmasını istedi.

Roboski İçin Adalet Girişimi, çoğu çocuk 34 sivilin katledildiği Roboskî Katliamı’nın 140’ıncı ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi binası önünde açıklama yaptı.

Açıklama sırasında “Katiller bulunsun, Roboski bir daha asla” pankartı açıldı.

Roboski İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen adalet arayışının devam ettiğini hatırlattı.

Gündüzalp, “Adaletin sağlanacağı güne kadar her ay burada olacağız. Ya Roboski ve bölge halkı başta olmak üzere hepimizin vicdanını rahatlatacak adımları atacaksınız ya da insanlık tarihinin kirli, yüz kızartıcı hafızasında hak ettiğiniz yerde konumlanacaksınız” dedi.

Gündüzalp, adalet gelmediği sürece ülkede katliamların devam edeceğine dikkat çekerek, "Hiçbir katliam yargıdan azade kalmayacak, bugün ya da yarın hesabı sorulacak, sorumlular yargılanacak" ifadelerini kullandı.

Gündüzalp şunları ekledi: "Yaşadıklarımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş ve adaletin olmayışıdır. Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için bir araya gelerek adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. ‘İnsan olarak ne yapabilirim?’ sorusunu soran herkese her ayın 28’inci günü Roboski Katliamı’nı hatırlatmaya, haykırmaya, ‘gelin sesimizi birlikte yükseltelim’ demeye devam edeceğiz. Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboski’den geçecektir. Bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır. Acının utandığı, devletin utanmadığı Roboski’nin sorumluları hesap vermeden helalleşme ve adaletten söz edilemez."