GÖRÜNTÜLÜ

15 Ağustos Diriliş Bayramı Sydney’de coşkuyla kutlandı

Avustralya'nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen kitlesel bir etkinlikle 15 Ağustos atılımının yıldönümü kutlandı.

15 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Etkinlikte bir konuşma yapan Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu Eşbaşkanı Brusk Ayveri, 15 Ağustos’un Kürt halkı açısından bir milat olduğunu vurgulayarak, “Bizleri bugünlere getiren Önder Apo’ya ve PKK’ye minnettarız. Önder Apo, PKK ve gerilla, dört parça Kürdistan’da Kürt halkını özgürlüğe taşıyacak yegane gerçekliktir. Kürt halkı olarak bu değerlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.

Daha sonra söz alan DKTM Eşbaşkanı Timur Tatvan, ise “15 Ağustos diriliş hamlesi ile birlikte Kürt halkı ölüm uykusundan uyandı. Sömürgecilik ve ihanet, Kürdistan’da yaratılan değerlerin temel savunma ve koruma gücü olduğu için gerillaya yönelik her türlü saldırıyı gerçekleştirmektedir. Düşman da biliyor, gerilla dimdik ayakta olduğu sürece hiç bir güç Kürt halkının özgürlük yürüyüşü önünde duramayacaktır” şeklinde konuştu.

15 Ağustos kutlamasına katılan NSW Üniversitesi öğretim üyesi Avustralyalı akademisyen Dr Vicki Sentas da bir konuşma yaptı. “Sevgili hevaller, bu akşam burada sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Dr Vicki Sentas konuşmasında, “son 20 yıldır Kürt özgürlük mücadelesini yakından yakından takip ediyorum ve bu süre zarfında mücadelenin gururlu bir destekçisi oldum. Avustralya’da, Avrupa’da ve Birleşik Krallıkta PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için siyasi kampanyalarda aktif yer aldım. Kürt Özgürlük Hareketinin güçlü bir destekçisiyim ve birçok nedenden ötürü hareketinizin derin bir parçası olduğumu hissediyorum, ancak en önemlisi, Kürt özgürlük mücadelesinin siyasi projesinin temelde önemli olduğunu ve bunun arkasındaki fikirlerin Abdullah Öcalan tarafından geliştirilen demokratik konfederalizm projesi tüm insanlığın kurtuluşu için merkezi bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.

15 Ağustos kutlaması şiirlerin okunmasından sonra sahne alan Hozan Xanemîr ve Özgür Ardil seslendirdikleri şarkılarla güzel bir müzik dinletisi sundu. Avrupa’dan gelen misafir sanatçı Seyda Perinçek, sunduğu müzik dinletisiyle kitleye coşkulu anlar yaşattı. Etkinlik, Seyda Perinçekin şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla son buldu