30 yıl sonra tahliye edilen Nusret Yıldız’dan kararlılık mesajı

Türk devletinin cezaevlerinde 30 yıl tutsak edildikten sonra tahliye edilen Nusret Yıldız, uzun bir yol yürüdüklerini ve umutlarının halen diri olduğu mesajını verdi.

Nusret Yıldız, tam 30 yıl sonra Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Aydın'da 1993 yılında gözaltına alınan ve Erzurum Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) müebbet hapis cezasına çarptırılan Yıldız, cezaevine girdiğinde 18 yaşındaydı. Tahliye edildiğinde ise 48 yaşında.

Yıldız, cezaevi çıkışında ailesi, akrabaları ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin çiçeklerle ve zılgıtlarla karşılandı.

Duygusal bir anı paylaşan Nusret Yıldız, dostlarını ve ailesini gördüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Yıldız, "Dışarıda ya da içeride olmamız bir şey değiştirmiyor. Çünkü bir amaca bağlıyız. Halkımızın umutları kırılmasın, her zaman umutları diri olsun. Biz halkımıza, halkımız da bize güveniyor. Cezaevinde birçok arkadaşımız ağır hastadır. Birçoğu yaşamını yitirdi. Sağlık açısından sağlam kalan arkadaşlarımızın sayısı az da olsa, moralleri çok yüksek" şeklinde konuştu.

Yıldız, bundan sonra da verdikleri mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak şunları ifade etti:

"Umutlarımız kırılmış değil. Uzun bir yol yürüdük, halkımızın, dilimizin varlığı için kazanımlarımız oldu. Kimi zaman bize yönelik baskılar artıyor. Ancak bu durum kimsenin gözünü korkutmasın. Kürt halkına yönelik bu baskılar her zaman vardı. Biz hiçbir halkı küçümsemiyoruz. Ancak halkımızın değerini de bilmeliyiz. Eğer değerimiz bilinmezse Kürt halkı bunu sağlayacaktır. Cezaevindeki bütün arkadaşlarımız böyle düşünüyor, böyle yaşıyor. Ne kadar dört duvar arkasında olsak da her zaman halkımızın yanındaydık. Bu noktada kimse inançsız yaşamasın, halkımız çok güzel ve kadimdir. Biz halkımıza borçluyuz. Bugüne kadar ne aldıysak onlardan aldık, onlar için ne yaparsak eksik kalır" dedi.

Nusret Yıldız, daha sonra Îdîr'de bulunan ailesinin yanına gitmek için yola çıktı.