30 yıllık tutsağın tahliyesine keyfi ve hukuk dışı engel

30 yıl 6 aydır tutsak bulunan Sinan Sütpak’ın tahliyesi üçüncü kez “itirafçı olmadı” diye ertelendi.

Riha’nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 3 Mayıs 1993 tarihinde tutuklanan ve hakkında açılan davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Sinan Sütpak, infazını tamamlamasına rağmen tahliye edilmiyor. Sütpak, tutuklandıktan sonra sırasıyla Riha, Semsûr, Bursa, Mereş ve en son Yozgat'taki cezaevlerine sevk edildi.

Sütpak’ın, 3 Mayıs’ta infazı tamamlanıyordu. Ancak Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu’nun “iyi halli değil” raporu doğrultusunda tahliyesi 3 ay ertelendi. Ağustos ayında bir kez daha aynı gerekçeyle 3 ay tahliyesi engellendi. Sütpak’ın bugün tahliye edilmesi bekleniyordu. Ancak bir kez daha “iyi halli olmadığı” iddiasıyla tahliyesinin engellendiği öğrenildi.

Tutsağın tahliyesinin ertelenmesi “Cezaevinden çıkması durumunda hayat enerjisinin düşük olduğu, cezaevine girdikten sonra örgüt ile bağlantısını kesmediği, itirafçı olmadığı, radikal düşüncelerinden vazgeçmediği, örgütü açıkça ‘terör örgütü’ olarak nitelendirmediği, herhangi bir pişmanlık beyanı olmadığı, suç işlemeye meyilli olduğu” şeklinde gerekçelendirildi.