84 yaşındaki ağır hasta tutsak Özkan tahliye edilmiyor

Ağır sağlık sorunları nedeniyle infazı 3 ay ertelenen 84 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’a ilişkin “infaz erteleme” durumunun devamına karar verildi.

Ağır sağlık sorunlarına rağmen 27 yıl hapiste tutulan ve “cezaevinde kalamaz” raporuyla infazı 3 ay ertelenen Mehmet Emin Özkan’ın (84) yeniden yargılama kapsamındaki davasının 31’inci duruşması Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Özkan'ın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı duruşmaya, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi avukatlarından Yasemin Dora Şeker katıldı.

Savcı, mütalaasını mahkemeye sunmak için ek süre talep etti.  Av. Şeker ise Özkan hakkında Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce verilen son raporuna dikkat çekti.

Av. Yasemin Şeker, Özkan’ın sağlık durumunun cezaevi için uygun olmadığını belirterek, "Beraat karar vermeniz için bütün koşullar uygun" diye konuştu. 

İddia makamının talebini kabul eden mahkeme heyeti, Özkan ile ilgili verilen “infaz erteleme” durumunun devamına karar vererek, duruşmayı 7 Aralık'a erteledi.